Thursday, July 3, 2014

Jom Shopping VItamin Anda dengan ESELL!

Assalamualaikum.

Salam Ramadhan semua. Kalau dulu SID je yg boleh beli online tapi sekarang CUSTOMER pon dah boleh SHOPPING VITAMIN secara ONLINE jugak!

Menarik kan?

So u all nak pilih SET ape? bleh pilih kat sini. Nanti tick je produk mana yg nak. Isi form dan bayar terus. Esok lusa sampai la ke rumah u all. Semudah ABC kan?


Set Puasa : http://goo.gl/EneNPo

Set Kecantikan : http://goo.gl/5VV85j

Set Jerawat : http://goo.gl/4PwrSP

Set Slimming : http://goo.gl/Iv9CyK

Set Flawless : http://goo.gl/8C2apl

Set Menyusu (Milk Booster) : http://goo.gl/pVWPGT

Set Diabetes : http://goo.gl/emiKrW

Set Kawal Kolestrol : http://goo.gl/RbTE2a

Set Kesuburan Wanita : http://goo.gl/89gWVg

Set Kesuburan/Kecergasan Lelaki : http://goo.gl/GvRyT9

Set Kanak-kanak Cerdas : http://goo.gl/WU2Ig8

Untuk pertanyaan lanjut bleh Whatsapp/sms saya di talian 012-2747294 (Wirda)

Happy Shopping!

Love,
Wirda Rasid

Tuesday, April 15, 2014

LECITHIN PENUH KEBAIKAN


LECITHIN LECITHIN adalah Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi). Ia membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone.Ia boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)




1 :: FUNGSI UTAMA 
  • Untuk proses metabolisma kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol





2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin




3. UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb



4. UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman



5. UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita



6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
  • Ia amat mujarab jika di ambil bersama-sama GLA Complex dan Omega Guard


HASIL PENYELIDIKAN (R&D)

  • Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol
  • Lecitin daripada telor boleh tetapi tidak bergitu berkesan


MENGAPA LECITHIN SHAKLEE?

  • Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
  • Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
  • Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
  • Kepekatannya.
  • - 1 kapsul : 520 mg lecithin
  • 78 mg phosphatidycholine
  • 47 mg phosphatidylinositol


Nak CUBA LECITHIN?

Whatsapp/SMS 012-2747294
Wirda
FB: Wirda Rasid

Sunday, February 23, 2014

KALORI MAKANAN MALAYSIA!

Fuhhh.. lama tak update blog ni. Bz dekat FB je.

Dalam mengamalkan permakanan sihat utk BERDIET. Pengiraan KALORI dalam pengambilan makanan AMAT PENTING. Yg ni lah yg paling susah nak ikut. Sebab sape yg larat kira kalori hari2 kan? Dan lagi satu, tak tahu brapa kalori untuk setiap hidangan.

Sebenarnya mudah untuk kita aturkan kalau kita buat jadual selepas kita tahu brapa kalori utk makanan yg kita nak amik tu. Ok jom saya tunjukkan bilangan kalorinya.






Ok nak lebih detail tengok senarai ni. PILIH lauk apa yg anda nk masukkan dalam jadual permakanan DIET anda.

Kategori:Kuih Muih1. Kasuiberkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
8. Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
9. Karipap (sebiji) = 130 kalori
10. Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
11. Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori

Kategori: Lauk Pauk
1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori
5. Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori
6. Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori
7. Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori
8. Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori
9. Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori
10. Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori
11. Telor goreng (sebiji) = 110 kalori
12. Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori
13. Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori

Kategori: Makanan Rutin
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Kategori: Makanan Segera
1. Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
2. Nugget ayam (satu) = 60 kalori
3. Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori
4. Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori
5. Burger keju (satu) = 425 kalori
6. Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori
7. Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
8. Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori

Kategori: Buah-buahan
1. Tembikai (sepotong) = 20 kalori
2. Betik (sepotong) = 45 kalori
3. Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
4. Durian (5 ulas) = 64 kalori
5. Limau (sebiji) = 42 kalori
6. Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
7. Nenas (sepotong) = 59 kalori
8. Epal (sebiji) = 63 kalori
9. Ciku (sebiji) = 44 kalori
10. Mangga (sebiji) = 103 kalori


Kategori: Minuman
minuman berkabonat 1 tin 285g - 120 kal
minuman kotak 250g - 105 kal
susu tepung penuh krim 1 sudu makan - 33 kal
susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan - 25 kal
aiskrim 2 skop- 390 kal
susu pekat manis 1 sudu makan - 71 kal
yogurt rendah lemak 1 cawan - 90 kal
mentega 2 sudu teh - 75 kal
keju chedar 1 keping -58 kal


So dalam PROGRAM DIET SHAKLEE, ada menyediakan ESP/CINCH sebagai meal replacement di samping menjaga otot badan semasa proses berdiet.

Kandungan KALORI dalam ESP hanyalah 105 kal SAHAJA utk setiap hidangan (3 sudu besar)!!!
RENDAH KANNN??? Tapi kenyang mcm makan nasi pulak tu. Bayangkan kita makan Nasi Lemak pagi2 dah cecah 400 kal. Tgh hari dah mula mengantuk... pastu kita makan lagi untuk bg energy. Tak sempat smpai petang dah 1000kal dah kita telan. Mana tak gemuk?

ESP jugak mempunyai INDEK GLISEMIK yg RENDAH iaitu 39 sahaja, so bantu kita kurangkan rasa lapar dengan cepat. Org DIABETES pon sesuai minum ESP.

Bila dah minum ESP, kita dah kurang rasa nk makan byk2. So kita boleh amik makanan lain yg berkalori rendah. Itu yg BEST nye berdiet dengan Shaklee, kita still boleh makan dan dapat kawal sendiri permakanan kita. Tak perlu STRESS2 sbb takut lapar ke kalau makan sikit.  Takleh imagine apa sy cakap? Kena CUBA! Baru tauuuu KESAN AUTOMATIK diaaa... hahaa

Nak CUBA?
Hubungi saya SMS or Whatsapp or WeChat
012 274 7294
Wirda


Friday, October 4, 2013

SCP :: THE BEST COLLAGEN!

Shaklee Collagen Powder (SCP) ni boleh dikatakan baru lagi dlm produk Shaklee. Sebab nya Shaklee menjalankan kajian terperinci dan teliti bertahun2, sebelum menghasilkan sesuatu produk.

Mcm tu la kisahnya dengan SCP ni. Dihasilkan dengan melalui pelbagai ujian klinikal rapi di bawahan pantauan puluhan saintis untuk menjadikan ia sbg kolagen yg unik dan berkesan!

Apakah sumber SCP?

SCP ni dihasilkan daripada SISIK IKAN MERAH dari laut dalam yg bebas dari pencemaran air.


Sisik ikan merah ( Red Snapper Scale -RSS) adalah SUMBER TERBAIK kolagen kerana ia merupakan kolagen yg TAHAN LASAK!

Kenapa kita perlu kolagen yg tahan lasak?

Sebab kolagen adalah tisu yg mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia. Kolagen yg baik adalah kolagen yg mampu menahan tekanan dan mempunyai daya elastik yg tinggi.

Jadi, RSS pula ada ciri2 seperti :

* Sangat elastik - kadar elastik yg sgt tinggi
* Sangat lasak - mampu menahan tekanan berkapisiti 60pound
* Kadar kelembapan yg tinggi
* Kepaduan sel yg sangat tinggi
* Molekul yg halus dan mudah diserap


Sebab itu lah SHAKLEE memilih sisik ikan merah sebagai sumber kepada SHAKLEE COLLAGEN POWDER yg mengandungi 4000mg kolagen RSS!!

Ahha, SCP jugak mempunyai 6 gabungan unik iaitu:

*Vitamin C - untuk kecantikan kulit dan antioksidan penting.

*B complex - untuk sokongan sistem saraf yg baik dan utk kecerahan kulit

*Probiotik Lactobacilus acidophilus - untuk meningkatkan penyerapan SCP dlm usus kecil

*Camellia japonica seed extract - kaya dgn oleic acid untuk meningkatkan kelembapan kulit. Juga terkandung isoflavones untuk menurunkan kadar kolestrol.

*Pfaffia extract - synergy kepada Camellia, bersama2 mereka menyokong penghasilan hyaluronic acid yg sgt baik untuk kecantikan.

*Shellfish extract - sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid yg bermanfaat untuk sendi.


Sebab tu saya katakan SCP adalah KOLAGEN TERUNGGUL di pasaran!!

SCP mampu membuat anda teruja dgn kesan perubahan seperti:
~ kulit yg lembab, anjal
~mengurangkan parut
~kuku dan rambut yg kuat
~mengurangkan sakit sendi
~memperbaiki penglihatan
~memastikan otak sentiasa sihat

So, sape yg nak rasai betapa HEBAT nye penangan SCP ni, cepat2 lah dptkan sementara Shaklee buat promo bulan OCTOBER.

Yes... HARGA PROMO yg pastinya MURAHHHHH BERGANDA-GANDA!**

SMS/Whatsapp :: 012-2747294 (shaklee health zone)

**SEMENTARA STOK MASIH ADA!!




Sunday, September 22, 2013

SID

Assalamualaikum

Atas permintaan kawan2 yg bertanya, saya buka blog baru untuk sharing semua tentang produk Shaklee. Tanak campur ngan personal blog, susah nk cari katanya. So....

SELAMAT DATANG KE ZON KESIHATAN ANDA!!!



Boleh comment untuk bertanyakan soalan dan untuk order sila PM ke FB Shaklee Health Zone!

your SID,
Wirda
961275